Ruisrockin lähtökohtana on, että jokaisella on mahdollisuus osallistua festivaalille mahdollisimman esteettömästi. Haluamme, että jokainen voi nauttia Ruisrockista!

Ruisrock sijaitsee Turun Ruissalon luonnonsuojelualueella. Festivaali järjestetään puisto- ja peltoalueella. Osa alueesta on maastoltaan epätasaista, mutta lähes koko alueen kiertää asfaltoitu tai kovahiekkainen kulkuväylä. Asfaltoitu tie kulkee Niittylavan edustan kautta rantaan. Rannalla asfalttitie muuttuu kovaksi hiekkapohjaiseksi kulkuväyläksi. Festivaalialueella sijaitsee myös ranta, joka on maastoltaan osittain pehmeää hiekkaa.

Saapuminen festivaalialueelle

Festivaalialueelle voi kulkea kävellen, pyörällä, festivaalibusseilla ja taksilla. Festivaalibussit ja taksit ajavat festaribussiasemalle, joka sijaitsee noin 2 kilometrin päässä festivaalialueesta. Festivaalialueelle pääsee kulkemaan pääporteista sekä erillisestä, esteettömästä sisäänkäynnistä.

Esteettömästi festivaalialueelle pääsee hakemalla henkilökohtaista pysäköintilupaa esteettömälle pysäköintialueelle. Esteettömät pysäköintipaikat sijaitsevat noin 400 metrin päässä esteettömältä sisäänkäynniltä. Ohjeet pysäköintiluvan hakemiseen löydät alempaa.

Lisätietoa taksilla saapumisesta päivitetään kevään aikana.

Esteetön pysäköintipaikka

Esteetön pysäköintialue sijaitsee noin 400 metrin päässä esteettömältä sisäänkäynniltä. Asfalttipintaisella pysäköintialueella on rajattu määrä esteettömiä autopaikkoja. Esteetöntä autopaikkaa voi hakea Trafin/poliisin myöntämällä vammaisen pysäköintiluvalla. Huomaathan, että pysäköintipaikkaa on haettava etukäteen paikkojen rajallisuuden vuoksi. Ilman henkilökohtaista ajolupaa ei pysäköintialueelle pääse. 

Hakuaika esteettömälle pysäköintipaikalle on 1.5.–18.6. Luvat postitetaan 20.6. mennessä.

Esteetöntä pysäköintipaikkaa haetaan lähettämällä seuraavat tiedot osoitteeseen saavutettavuus@ruisrock.fi:

 • päivä/päivät, joille haet pysäköintipaikkaa
 • nimi
 • sähköpostiosoite
 • puhelinnumero
 • rekisterinumero autolle, jolla saavut Ruisrockiin
 • vammaisen pysäköintiluvan lupanumero
 • postiosoite, johon pysäköintilupa lähetetään ennen festivaalia.

Esteetön sisäänkäynti

Esteetön sisäänkäynti sijaitsee noin 400 metrin päässä esteettömiltä pysäköintipaikoilta. Reitti esteettömälle sisäänkäynnille on asfalttia ja kovapohjaista hiekkatietä. Esteetöntä sisäänkäyntiä voivat käyttää näkö- ja kuulovammaiset, tilapäisesti liikuntarajoitteiset sekä henkilöt, joiden liikuntakyky on rajoittunut fyysisen vamman tai kehitysvamman takia. Raskaus ei ole peruste käyttää invataksia tai esteetöntä sisäänkäyntiä.

Avustaja

Avustaja pääsee maksavan avustettavan seurassa ilmaiseksi alueelle. Avustaja ja avustettava voivat yhdessä käyttää esteetöntä sisäänkäyntiä saapuessaan festivaalialueelle samaan aikaan. Avustaja ei tarvitse erillistä lippua eikä hän saa ranneketta, vaan hänen tulee kulkea joka päivä avustettavan henkilön kanssa samaan aikaan festivaalialueelle. Muiden kuin avustajan ei ole mahdollista kulkea avustettavan henkilön seurassa esteettömästä sisäänkäynnistä. Sisäänkäynnillä tehdään turvatarkastus, luetaan festivaaliliput elektronisesti ja noudatetaan yleisiä festivaaliohjeistuksia.

Huomioithan, että esteettömällä sisäänkäynnillä ei ole lipunmyyntiä. Lähin lipunmyynti sijaitsee pääportilla, noin 600 metrin päässä esteettömältä sisäänkäynniltä. Suosittelemme hankkimaan liput ennakkoon.

Saattajakortti

Turun seudun yhteinen saattajakortti on käytössä myös Ruisrockissa. Saattajakortin tavoitteena on helpottaa vammaisen tai pitkäaikaissairaan liikunnan ja kulttuurin harrastamista. Kortti oikeuttaa yhden saattajan maksuttomaan sisäänpääsyyn. Kortin haltija valitsee avustajan ja vastaa hänen kelpoisuudestaan tehtävään. Saattajakorttia käyttäviä suosittelemme saapumaan festivaalialueelle esteettömästä sisäänkäynnistä. Lue lisää saattajakortista.

Saavutettavuusprojekti 2012

Ruisrock toteutti vuonna 2012 saavutettavuusprojektin, jonka tavoitteena oli tehdä festivaalista entistä saavutettavampi. Projektiin saatiin tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Asiantuntija-apua projektissa antoi Turun Kynnys ry.

Projekti oli onnistunut ja keräsi paljon kiitosta. Osana projektia Ruisrock sitoutui kymmeneen saavutettavuuslupaukseen, joita kehitämme vuosittain entistä paremmiksi.

Saavutettavuuslupaukset

 • Rakennamme esteettömät katsomokorokkeet kaikille isoille lavoille.
 • Lisäämme valaistusta festivaalialueella.
 • Lisäämme festivaalialueiden inva-wc:iden määrää.
 • Parannamme mahdollisuuksia saapua festivaalille järjestämällä esteettömän parkkipaikan sekä selkeyttämällä sisäänpääsykäytäntöjä.
 • Lisäämme festivaalialueen levähdyspaikkoja.
 • Hankimme yleisavustajia auttamaan festivaalikävijöitä erityisesti saavutettavuuteen liittyen.
 • Parannamme viestinnän saavutettavuutta tekemällä Ruisrockin nettisivuille selkokieliset sivut.
 • Koulutamme henkilökuntamme entistä tietoisemmaksi saavutettavuudesta.
 • Viestimme saavutettavan festivaalin käytännöistä entistä tehokkaammin ja informatiivisemmin.
 • Lupaamme ottaa huomioon saavutettavuuden Ruisrockissa myös tulevina vuosina.

Saavutettavuustyö on pitkäjänteistä, ja meille järjestäjille on tärkeää kehittää sitä jatkossakin. Mikäli sinulla on palautetta tai kehitysehdotuksia Ruisrockin saavutettavuudesta, otathan yhteyttä osoitteeseen saavutettavuus@ruisrock.fi.